Issues with new Remote HD (5.0+ compatible)

Offline
Posts: 79
Joined: Nov 27, 2010

I am jailbroken on AppleTV software 5.0.1. And, well, good news: I checked Firecore's Maintenance app this morning, and "Remote HD" is now being offered again.

I see @firecore mentions it on Twitter as well: https://twitter.com/firecore/status/213999259857584128

Once installed, a new button for "Remote HD" appears on the home screen. Click it -- and all that is in there is the version number (4.4) and a menu command to "Hide Menu Item." Bad news, however: if you select that, all it does is hide the version number. The button (now even more useless, as there's nothing displayed when you click it) does not get hidden from the Home Screen. Also, I see no way to "unhide Menu item," either. And rooting around in .plist files isn't getting me anywhere! Ack. Is there any way to get that version # menu item back, and if not, just hide the Remote HD button entirely, as I'd expected?

Lastly, it appears that "uninstalling" RemoteHD via the Maintenance menu doesn't work properly either. I mean, the button disappears from the Home Screen and you can connect via RemoteHD any longer, but Maintenance still lists it as "Installed." I had to fix this, somehow, by installing and removing it again via NitoTV.

So check this great app out, and be happy it's available again... but tread carefully if you value a clean and sensible home screen on your AppleTV.

Offline
Posts: 79
Joined: Nov 27, 2010
Re: Issues with new Remote HD (5.0+ compatible)

I just tested on a second AppleTV. Firecore's Maintenance menu doesn't "uninstall" Remote HD properly there either. So it's a consistent, repeatable bug. The Remote HD button is removed from the AppleTV's home screen, but Firecore still thinks it's "installed." So you can't re-install it again, for real!

Offline
Posts: 10
Joined: Jan 1, 2012
Re: Issues with new Remote HD (5.0+ compatible)

I've got the same problem here as well. Is there any ETA for when this may be fixed?

I'm not sure there is any need for a Remote HD icon to be shown in the first place, but for those who want to know what version they are running, then adding a Remote HD menu option into the Maintenance menu may be a better solution, but please not on the home screen as it's absolutely useless there.

Offline
Posts: 16
Joined: Dec 7, 2011
Re: Issues with new Remote HD (5.0+ compatible)

I would think it makes sense for the remote HD settings to be with the rest of the settings. No home screen icon at all. Is there somewhere else for us to post suggestions, or does the staff monitor these threads?

james's picture
Staff
Offline
Posts: 4453
Joined: Jun 19, 2008
Re: Issues with new Remote HD (5.0+ compatible)

This issue is currently being looked into. An update shouldn't be too far off.

James
Have an idea for Infuse? Tell us.

Offline
Posts: 79
Joined: Nov 27, 2010
Re: Issues with new Remote HD (5.0+ compatible)

Thank you James! Looking forward to any new developments.

Offline
Posts: 16
Joined: Dec 7, 2011
Re: Issues with new Remote HD (5.0+ compatible)

yes, thank you James. I always appreciate knowing when things are being worked on.

Offline
Posts: 2
Joined: Dec 11, 2011
Re: Issues with new Remote HD (5.0+ compatible)

after installing this new Remote HD update an 4.3 atv2, my Atv is dead!

I can't boot. I've no access at all.

MJ

Offline
Posts: 15
Joined: Apr 21, 2012
Re: Issues with new Remote HD (5.0+ compatible)
tommir's picture
Offline
Posts: 5
Joined: Apr 6, 2011
Re: Issues with new Remote HD (5.0+ compatible)

Thanks mikey, but when I try that I get:

Reading package lists...

Building dependency tree...

Reading state information...

Package remotehd-atv2 is not installed, so not removed

0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 12 not upgraded.

And Remote HD still appears as installed...

james wrote:

This issue is currently being looked into. An update shouldn't be too far off.

Hi James - Any chance you came up with a solution for this?

And btw, thanks for all the hard work and the awesome software!

Offline
Posts: 12
Joined: Jun 11, 2011
Re: Issues with new Remote HD (5.0+ compatible)

Seems like a good time to ask how much better the Remote HD is in comparison the stock Apple Remote App?

Post Reply

© 2014 FireCore, LLC. All Rights Reserved.

Terms | Privacy